Δημόσια Τηλέφωνα Γραφείο Πληροφοριών Χώρος Βρεφικής Φροντίδας Μηχανήματα Αυτόματης Ανάληψης Μετρητών
(ATM)
Ανελκυστήρες
Κυλιόμενες Σκάλες Τουαλέτες ΑΜΕΑ Παιδικές Τουαλέτες Παιδότοπος Free Wi Fi
Καροτσάκια ΑΜΕΑ Παιδικά Καρότσια Παιδικά Καθίσματα στο Foudcourt Θέσεις Parking για Εγκύους
και Ηλικιωμένους
Θέσεις Parking ΑΜΕΑ
Τax Free Shopping Πρώτες Βοήθειες Χώροι Ανακύκλωσης Ηλεκτρικών
Συσκευών και Λαμπτήρων
Ανδρικές Τουαλέτες Γυναικείες Τουαλέτες

Δωρεάν πρόγραμμα ξεναγήσεων από το Mediterraean Cosmos

Από 06 Οκτωβρίου έως 14 Οκτωβρίου
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ EVENT
Το Mediterranean Cosmos, το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο στη Βόρεια Ελλάδα, συνεχίζει το καινοτόμο πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένων, δωρεάν θεματικών ξεναγήσεων σε μνημεία και σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος της Θεσσαλονίκης, με την ονομασία «Βαδίζοντας στα μονοπάτια της πόλης μας».
 
Για την υλοποίηση αυτού του προγράμματος, το Mediterranean Cosmos συνεργάζεται με την πολιτιστική εταιρεία dot2dot.
 
Αυτόν τον Οκτώβριο, το Mediterranean Cosmos δίνει την ευκαιρία στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης να εξερευνήσουν από κοντά άγνωστες βυζαντινές εκκλησίες της πόλης μέσα από τέσσερις δωρεάν θεματικές διαδρομές με τίτλο «Βυζαντινές εκκλησίες: μια διαδρομή στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς».
 
Βυζαντινές εκκλησίες: μια διαδρομή στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς:
Η Θεσσαλονίκη, η δεύτερη πιο σημαντική πόλη της βυζαντινής αυτοκρατορίας μετά την πρωτεύουσά της, την Κωνσταντινούπολη, διαθέτει πολυάριθμα βυζαντινά μνημεία. Τα περισσότερα, βυζαντινές εκκλησίες, διασκορπισμένες μέσα στον πολεοδομικό της ιστό, άλλες γνωστές και επιβλητικές και άλλες κρυμμένες και σχεδόν άγνωστες, δικαιολογούν απόλυτα το χαρακτηρισμό της πόλης ως ένα «ανοιχτό βυζαντινό μουσείο». Μνημεία, όλα εγγεγραμμένα στους καταλόγους της Unesco, κατασκευασμένα σε διαφορετικές περιόδους του Βυζαντίου, αφηγούνται τις δικές τους ιστορίες, συνδέονται με σπουδαίους ανθρώπους και υπογραμμίζουν την ανάπτυξη των τεχνών και τη σημαίνουσα θέση που κατείχε η πόλη μέσα στους 11 αιώνες ζωής της βυζαντινής αυτοκρατορίας. Κτήρια εξαιρετικής αρχιτεκτονικής και διακόσμησης με απαράμιλλης τέχνης ψηφιδωτά και τοιχογραφίες μας μεταφέρουν λίγη από την αίγλη του Βυζαντίου και των αιώνων της ανοικοδόμησής τους.

EVENTS

Πάντα έχεις ένα λόγο για να επισκεφθείς το κέντρο του κόσμου σου.