Δημόσια Τηλέφωνα Γραφείο Πληροφοριών Χώρος Βρεφικής Φροντίδας Μηχανήματα Αυτόματης Ανάληψης Μετρητών
(ATM)
Ανελκυστήρες
Κυλιόμενες Σκάλες Τουαλέτες ΑΜΕΑ Παιδικές Τουαλέτες Παιδότοπος Free Wi Fi
Καροτσάκια ΑΜΕΑ Παιδικά Καρότσια Παιδικά Καθίσματα στο Foudcourt Θέσεις Parking για Εγκύους
και Ηλικιωμένους
Θέσεις Parking ΑΜΕΑ
Τax Free Shopping Πρώτες Βοήθειες Χώροι Ανακύκλωσης Ηλεκτρικών
Συσκευών και Λαμπτήρων
Ανδρικές Τουαλέτες Γυναικείες Τουαλέτες

Εκπαιδευτική Ρομποτική για όλους στο Mediterranean Cosmos

Από 09 Φεβρουαρίου έως 10 Μαρτίου
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ EVENT
Αυτό το Φεβρουάριο και Μάρτιο, το Mediterranean Cosmos, ο No1 προορισμός για shopping και διασκέδαση στη Θεσσαλονίκη, φιλοξενεί για άλλη μια χρονιά το φιλεκπαιδευτικό μη κερδοσκοπικό σωματείο eduACT και διοργανώνει μια σειρά από μοναδικές δράσεις για τους φίλους της τεχνολογίας και ρομποτικής.
 
 
Kick off Event FIRST ® LEGO® League
 
Οι δράσεις ξεκινούν με ένα μεγάλο event, που αποτελεί το εναρκτήριο πάρτι του διαγωνισμού FIRST ® LEGO® League (FLL), μια ημέρα πριν τον προκριματικό αλλά και πριν το μεγάλο Τελικό που θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη.
 
Το Kick off event, που διοργανώνεται από το 2014 στο Mediterranean Cosmos, αποτελεί πλέον θεσμό, στη διάρκεια του οποίου οι ομάδες του διαγωνισμού παρουσιάζουν τις δικές τους κατασκευές σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα.
 
Τη φετινή χρονιά και καθώς το FLL μεγαλώνει, τα event γίνονται διπλά με τη συμμετοχή 700 παιδιών και περισσότερων από 150 εθελοντών! Έτσι, το πρώτο από τα event θα πραγματοποιηθεί λίγο πριν τον προκριματικό της Θεσσαλονίκης, στις 9 Φεβρουαρίου, και το δεύτερο πριν από τον μεγάλο Τελικό, στις 2 Μαρτίου. 
 
Στην παρουσίαση του event θα βρίσκονται οι ψυχαγωγοί της eduACT σε συνεργασία με τον Ambassador του FLL, Σπύρο Χαριτάτο.
 
Save the date
Ημέρες διεξαγωγής:
9/2 & 2/3
Ώρα έναρξης:
19:00
 
 
FIRST ® LEGO® League Experience at Mediterranean Cosmos
 
Επόμενος σταθμός, η διοργάνωση του επίσημου διαγωνισμού έρευνας και ρομποτικής για παιδιά ηλικίας από 6 έως 9 ετών FIRST ® LEGO® League Junior στο Mediterranean Cosmos με τη δημιουργία και τη συμμετοχή ομάδων μέσα από το εμπορικό κέντρο. Με αυτόν τον τρόπο, τα παιδιά θα γνωρίσουν τη ρομποτική, θα προπονηθούν και θα λάβουν μέρος στον τελικό διαγωνισμό του FIRST ® LEGO® League Junior Cosmos Expo.
 
Τα παιδιά, συμμετέχοντας στο διαγωνισμό θα δημιουργήσουν τη δική τους ομάδα, ενώ την προετοιμασία τους θα αναλάβουν οι εκπαιδευτικοί της eduACT μέσα από 5 συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν τα Σαββατοκύριακα που ακολουθούν. Όλες οι ομάδες θα παρουσιάσουν, τελικά, τις δικές τους κατασκευές στους κριτές αλλά και στους επισκέπτες του Mediterranean Cosmos κατά τη διάρκεια του FIRST ® LEGO® League Junior Cosmos Expo το Σάββατο 10 Μαρτίου.
 
Για να λάβει μέρος κανείς αρκεί να κάνει Online booking στην ιστοσελίδα της eduACT.
 
Save the date
Ημέρες διεξαγωγής:
16/2 & 17/2
23/2 & 24/2
9/3 & 10/3 
Ώρες διεξαγωγής:
17:00 - 21:00 (Παρασκευές)
11:00 - 15:00 (Σάββατα)
 
 
STEAM (Μηχανική κατασκευή οχημάτων, Ρομποτική, Κώδικας & Προγραμματισμός) για παιδιά 9 – 16 ετών 
 
Για τα μεγαλύτερα παιδιά δημιουργήσαμε την δράση του S.T.E.A.M. (Science, Technology, Engineering, Arts & Mathematics – S.T.E.A.M.), όπου ρομποτική, πληροφορική και κώδικας συνδυάζονται σε μία ιδέα καλλιεργώντας έτσι το εκπαιδευτικό ενδιαφέρον αλλά την ικανοποίηση των παιδιών να χτίσουν τις δικές τους δεξιότητες πάνω στη τεχνολογία
 
Η ιδιαιτερότητα αυτής της δράσης έγκειται στην εφαρμογή για πρώτη φορά στην Ελλάδα της μηχανικής μέσα από εργαστήρια που αφορούν την κατασκευή ποδηλάτων Infento!
 
Για να συμμετάσχουν τα παιδιά στα εργαστήρια του S.T.E.A.M. αρκεί να επισκεφθούν το εμπορικό κατά την διάρκεια των εργαστηρίων και να σχηματίσουν με την εγγραφή τους το δικό τους τμήμα.
 
Save the date
Ημέρες διεξαγωγής:
16/2 & 17/2
23/2 & 24/2
9/3 & 10/3
Ώρες διεξαγωγής:
17:00 - 21:00 (Παρασκευές)
11:00 - 15:00 (Σάββατα)
 
 
Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη. 
Σας περιμένουμε όλους!

EVENTS

Πάντα έχεις ένα λόγο για να επισκεφθείς το κέντρο του κόσμου σου.
Από 23 Φεβρουαρίου έως 14 Ιουλίου
Διασκεδάζουμε δημιουργικά με το Tricks & Treats!
Από 02 Φεβρουαρίου έως 17 Φεβρουαρίου
Καρναβάλι 2018 στο Mediterranean Cosmos!
Από 08 Ιανουαρίου έως 28 Φεβρουαρίου
Winter Sale στο Mediterranean Cosmos
Από 03 Φεβρουαρίου έως 31 Μαρτίου
LEGO® PLAY – Experience the fun!